Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Situació

La Fuliola es troba al nord-est de la comarca de l’Urgell, a 272 m d’altitud entre Tàrrega i Balaguer, al peu de la carretera C-53 que uneix ambdues poblacions. Limita amb els termes d’Agramunt, Tornabous, Castellserà i amb el d’Ivars d’Urgell al Pla d’Urgell.

Bep del Pau.JPGEs troba a la zona de l’Urgell on la plana és uniforme. Pertanyia senyorialment al monestir de Poblet. El nucli primitiu era tancat i voltat de muralles. Al s.XVI ja hi havia construccions fora de la muralla, a l’anomenat Raval. El creixement urbanístic, al peu de la carretera es manté des de la segona meitat del s.XIX, quan l’arribada del canal d’Urgell va donar un gran impuls econòmic i demogràfic a la vila. La Fuliola s’ha convertit en els darrers anys en un dels llocs més visitats de la comarca, ja que recorda aquella tradició de la sega amb la dalla i la batuda a l’era.
La Fuliola és cap del municipi amb 982 habitants. El terme municipal comprèn l’agregat de Boldú.
L’agricultura és la base de l’economia de la zona. El canal d’Urgell, construït entre 1852 i 1862, transformà les terres eixutes en grans extensions de regadiu que generen una producció organitzada i moderna de blat de moro, blat, alfals i arbres fruiters. Les indústries de farratges i les cambres frigorífiques per a fruita són un complement de la seva activitat.
La vida d’aquest indret, regida per l’agricultura, no exclou un fort respecte pels vestigis del passat i una especial cura per mantenir i promoure les festes populars.
A la vila hi ha camp de futbol, piscines i poliesportiu.